Even voorstellenMijn naam is Pauline Kessels.

Ik ben moeder van een prachtige zoon en een geweldige dochter.  Samen met mijn man en kinderen wonen wij in de wijk Overbos in Hoofddorp, waar ik tevens mijn praktijk aan huis heb.

Het geeft een enorme voldoening dat ik voor de huidige generatie kinderen, zowel coaching en therapie kan bieden om net even het verschil te maken in gehoord, begrepen en gezien te worden. Ik ben 1 van de gelukkigen die volmondig kan zeggen dat mijn werk, mijn hobby is. Kinderen zijn ongelofelijk authentiek en bijzonder. Zij verdienen het om begeleiding en ondersteuning te krijgen als ze het moeilijk hebben of vastlopen.

Mijn lijfspreuk is dan ook:  ‘het is makkelijker om kinderen weerbaar te maken, dan om gebroken volwassenen te repareren.’

Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik ruim 22 jaar werkervaring heb binnen de (jeugd)hulpverlening. Ik ben begonnen als maatschappelijk werker in de jeugdhulpverlening waar ik o.a. als jeugdbeschermer, gezinsvoogd en pleegzorgmedewerker heb gewerkt. Daarna ben ik gaan werken met kinderen en jongeren met verstandelijke en/of lichamelijk beperkingen. Daar ben ik begonnen met groeptrainingen waaronder sociale vaardigheidstrainingen, weerbaarheidstrainingen (o.a. Ho tot hier en niet verder) en KOPP-groepen (samen met GGZ Ingeest). KOPP-kinderen (zoals wij deze in hulpverleningsjargon noemen) zijn kinderen van ouders waarbij er sprake is van psychische en/of psychiatrische problematiek. Ook draaide ik de brusjesgroep (broertjes en zusjes van kinderen met een chronische ziekte of handicap). Inmiddels heb ik brede ervaring in het werken met kinderen met AD(H)D, Autisme en andere diagnoses.

In de begin jaren van mijn werkend leven, ontdekte ik al snel dat het mijn kwaliteit is om intuïtief en ‘natuurlijk ‘ aan te sluiten bij de leefwereld van kinderen en jongeren. Tot op de dag van vandaag geniet ik ervan om mijn persoonlijke kwaliteiten in te zetten om kinderen te helpen die dat nodig hebben. Waar ook ter wereld.  En daarom ben ik kinder- en jeugdtherapeut geworden. Tijdens mijn studie specialiseerde ik mij in thema's als zelfbeeld, pesten, rouw, angsten, trauma's en therapie aan kinderen in vluchtelingenkampen.  Tijdens mijn onderzoekswerk in vluchtelingenkampen bleek dat er vaak weinig tot geen psychische zorg is voor getraumatiseerde kinderen. Daaruit voortvloeiend ben ik in mijn vrije tijd een stichting aan het opzetten 'Free Their Minds'  om kinderen waar ook ter wereld te voorzien van hulpverlening en therapie, daar waar dat nodig is.

Ik word meestal omschreven als een warm, doortastend, ondernemend en creatief persoon met een intrinsieke motivatie om kinderen echt vooruit te helpen.