Een kijkje in de praktijk

Mijn praktijk wordt vaak omschreven als veilig en knus. Net als het gevoel dat vele kinderen hebben in een Boomhut. Vroeger speelde ik regelmatig in de boomhut nabij ons oude huis . Ik voelde mij daar veilig, blij en vrij. Een hut in de boom dat mijn eigen plekje was. Ik kon daar helemaal mijzelf zijn. Maar het kon er af en toe ook spannend zijn. Ik leerde er veel en gebruikte volop mijn fantasie en vandaar de naam ‘Boomhutpraktijk’ .

De symboliek van een boomhut vertaal ik als het klimmen op de ladder (het kost moeite om bij je doel te komen), het lichtje in de hut (je voelt je vrij en blij) en dan het emmertje aan een touw. Het emmertje van problemen dat beneden nog vol is en boven in de hut leeg wordt gemaakt.

Kinderen kunnen zelf kiezen waar ze willen zitten tijdens de sessies. Soms op de bank, soms aan de houten tafel of in de loungehoek met zitzakken en kussentjes of op de grond. De praktijkruimte heeft ook een echte schatkist waar soms opdrachten in zitten en er worden regelmatig veilige hutten en tenten gebouwd. Op spelende wijze werk je aan de basisvoorwaarden voor goede therapie namelijk veiligheid en vertrouwen.

De praktijk is een ruimte die afhankelijk van het kind dat komt telkens op maat wordt gemaakt. Soms prikkelvrij, soms magisch, soms neutraal (bij pubers). Maar altijd met een persoonlijke touch.